[RESOLVED] Having trouble with some radio set simconnect events

SimonRobbins
Posts: 38
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:13 am

[RESOLVED] Having trouble with some radio set simconnect events

Postby SimonRobbins » Thu Jul 11, 2019 8:07 pm

I'm having trouble setting radio frequencies using SimConnect. (This is part of a much larger app which is already working and functioning fine, so general SimConnect issues and event mapping related problems can be discounted.)

The events I'm trying to use are: COM_RADIO_SET, COM_STBY_RADIO_SET, NAV1_RADIO_SET, NAV1_STBY_SET, COM2_RADIO_SET, COM2_STBY_RADIO_SET, NAV2_RADIO_SET, NAV2_STBY_SET.

The SDK says these are BCD, so say I want to tune to 123.45, I send the event with the parameter (hex) 00012345, but there is no effect in the sim.

I noticed when interrogating the values using FSInterrogate that the leading 1 is missing (since it is always 1) so I tried sending only the last 4 least significant digits , but also with no change in the sim.

Is my usage and formatting correct?

Thanks,

Si

SimonRobbins
Posts: 38
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:13 am

Re: Having trouble with some radio set simconnect events

Postby SimonRobbins » Fri Jul 12, 2019 8:39 pm

Scratch that. Got it working.

User avatar
ronh991
Posts: 714
Joined: Sat Jan 19, 2013 1:46 am
Location: Ontario, Canada

Re: [RESOLVED] Having trouble with some radio set simconnect events

Postby ronh991 » Sat Jul 13, 2019 12:02 am

Really? Going to keep it to yourself. What was the problem please?
Ron

Aspiring Prepar3d beta tester


Return to “Software Development Kit (SDK) Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests